• 09127661534
  • 09127833869
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

مراحل تاسیس کارخانه و واحد های صنعتی

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

مراحل تاسیس کارخانه

پیشرفت جامعه برای برطرف کردن نیازهای انسانی، منجر به تاسیس کارخانه های متعدد شده است. هر کدام از این کارخانه ها بخشی از نیازهای انسان را برطرف می کند. برای تاسیس کارخانه نیازمند به افراد ماهر و نیمه ماهر می باشد؛ که هرکدام در بخشی از کارخانه به فعالیت می پردازند. تاسیس کارخانه باعث کاهش بیکاری نیروی کار می شود و افراد زیادی مشغول به کار می شوند. بنابراین تاسیس کارخانه نیز جزئی از کسب و کار به حساب می آید. سالانه افراد زیادی اقدام به تاسیس کارخانه می کنند. انواع کارخانه هایی که برای برطرف کردن نیاز انسان ها تاسیس می شود به شرح زیر می باشد: کارخانه فرآورده های لبنی، تولیدکننده مواد غذایی، تولید آهن، کولرهای آبی، آسفالت و قیر، تولید سنگ و ….

متقاضیان برای راه اندازی یک کارخانه در ابتدا باید در امور مهمی تصمیم گیری کنند، به عنوان مثال باید در ابتدا با خرید زمین و چگونگی احداث کارخانه، براساس محصولات تولیدی خود به تحقیق و بررسی بپردازند. که به زیر مجموعه این موارد مانند مقدار مواد اولیه در کشوری که شروع به فعالیت می کند، چگونگی فرآیند انجام شده برای تولیدکالا مورد نظر، میزان تجهیزات مربوطه، ماشین آلات مورد نیاز و مقدار درآمدی که از واردات و صادرات می توان بدست آورد پرداخت. زمانی که کلیه ی موارد فوق مورد تایید قرار گیرد، متقاضی نیز باید توانایی انجام کار را داشته باشد. برای کیفیت محصولات، نوع مکان نیز مهم است.

مکانی که دارای ویژگی های زیر باشد می تواند برای احداث کارخانه نیز مناسب باشد.
در آن محیط نیروی کاری کافی وجود داشته باشد.
نزدیک به محل مواد اولیه باشد تا تامین مواد اولیه در زمان کوتاهی صورت گیرد.
نزدیک بودن به بازار کار
دارای خدمات جانبی مانند آب، گاز و برق سه فاز و… (شهرک های صنعتی که خارج از شهر های مسکونی ساخته می شوند اکثر شرایط فوق را دارند).

بطور کلی کارخانه مکانی است که افراد زیادی به صنعت کسب و کار مشغول هستند. متقاضیانی که قصد تاسیس کارخانه را دارند در ابتدا باید جواز تاسیس را دریافت نمایند. بنابراین یکی از مراحل تاسیس کارخانه اخذ جواز تاسیس می باشد. جواز تاسیس همان مجوزی است که در سازمان مربوطه دریافت می شود این مجوز را از اداره صنعت، معدن و تجارت یا از سازمان جهاد کشاورزی باید دریافت نمایند. مدت زمانی که برای اخذ مجوز بطول می انجامد در شهرهای مختلف، متفاوت است. که معمولا از یک هفته تا یک ماه بطول می انجامد.
مدارک مورد نیاز برای جواز تاسیس بصورت زیر است: (برای متقاضیان حقیقی و حقوقی)
کپی کلیه ی صفحات شناسنامه
کپی تغییرات انجام شده در روزنامه اصلی
کپی آگهی تاسیس
ارائه اظهارنامه کارخانه به همراه امضاء سهامداران
ارائه شرکتنامه کارخانه به همراه امضاء سهامداران

روش کار برای جواز تاسیس بصورت زیر است:
با استفاده از سایت مربوطه، به ثبت نام اخذ مجوز اقدام نمایید که نام کاربری و رمز عبور به شما ارائه می شود.پس از گرفتن نام کاربر و رمز عبور به سامانه مربوطه الکترونیکی سازمان صنعت وارد شوید. سپس گزینه اخذ مجوزهای صنعتی را انتخاب نمایید. فرم الکترونیکی مربوط به درخواست و ارسال طرح توجیهی را کامل نمایید. کارشناسان مربوطه مدارک را بررسی می کنند، زمانی که مورد تایید قرار گیرد به رئیس اداره برنامه ریزی فرستاده می شود. سپس به معاون برنامه ریزی و توسعه فرستاده می شود. در بخش امور مالی سازمان بصورت الکترونیکی  وجه حق العمل کارشناسان را باید بپرازید. در پایان مجوز مربوطه با تایید کارشناسان به ثبت می رسد و ریاست مربوطه آن را امضاء می کند. متقاضیان باید به مدت یک روز کلاس های آموزشی در سازمان صنعت و معدن شرکت نمایند. هزینه کلی اخذ مجوز تاسیس کارخانه به مبلغ یک میلیون ریال می باشد که باید به حساب دولت پرداخت شود.( این نرخ مربوط به سال ۹۵ می باشد)
برای تاسیس کارخانه به سه مجوز، دریافت پروانه بهره برداری، دریافت پروانه احداث و دریافت موافقت اصولی از وزارت صنایع نیاز می باشد.

مراحل تاسیس کارخانه بدین شرح می باشد:
افراد در ابتدا محصول مورد نظر را برای فعالیت در کارخانه انتخاب کنند.
یک طرح توجیهی در رابطه با مقدار بودجه لازم و دیگر اطلاعات لازم برای تاسیس کارخانه ارائه دهند.
مقدار سرمایه خود را مشخص نمایند.
اخذ جواز تاسیس کارخانه از اداره صنعت ،معدن و تجارت یا از سازمان جهاد کشاورزی بگیرند.
زمین مناسب را خریداری نموده و بعد از انجام مراحل به ساخت و ساز کارخانه بپردازد.
تجهیزات، ماشین آلات و موارد مورد نیاز برای کارخانه را خریداری نماید.
تاسیس کارخانه نیز به جواز های دیگری نیازمند است، برای دریافت این جواز باید اقدام نمایند.
سیستم های مورد نیاز ( اداری، فروش ، انبار داری و …) را راه اندازی نمایند.
سیستم هایی که برای کارخانه مانند اداری، انبارداری و … لازم است راه اندازی کنند.

لازم به ذکر است که برای تاسیس کارخانه ابتدا باید شرکت ثبت کرد و برای روانه کردن محصولات کارخانه به بازار باید از یک نام استفاده کرد که ممکن است نام شرکت و نام کالا در بازار با هم تفاوت داشته باشند زیرا یک شرکت می تواند چندین محصول با نام های متفاوت تولید کند. نام  محصولاتی که در بازار پخش می شوند تحت عنوان برند شناخته می شود و می توان برای شرکت کارخانه ای برند حقوقی ثبت کرد.

برخی از موارد تاسیس کارخانه به شرح زیر می باشد:

  • دارا بودن حداقل ۳۰۰ امتیاز بنا به گفته جدول در رشته تخصص خود
    ثبت رسمی با در نظر داشتن موضوع مربوط به زمینه تخصصی
    حداقل یکی از افراد دارای مدرک لیسانس با ۵ سال سابقه کاری در زمینه تخصصی داشته باشد.
    کارخانجات بر اساس قوانینی که در سازمان، وزارت صنایع و محیط زیست ذکر شده است در شهرک های صنعتی و به دور از شهر و اماکن عمومی باید ساخت و ساز کنند.
    متقاضیان جواز تاسیس کارخانه را می توانند به فرد دیگر واگذار نمایند و یا به تغییر نام آن بپردازند.
    جواز تاسیس کارخانه دارای مزایایی برای افراد می باشد که این مزایا عبارتند از ثبت برند و یا علامت تجاری، گرفتن وام و تسهیلاتی که وجود دارد، می باشد.
    زمانی تولید یک کارخانجات شروع می شود که کارخانه دارای پروانه بهره برداری باشد.

املاک صنعتی آشیان گستر

مشاورین صنعتی و کشاورزی آشیان گستر آماده خدمت رسانی به هموطنان عزیز در زمینه فروش کارخانه در نظرآباد، فروش کارخانه در اشتهارد، خرید کارخانه در نظرآباد، شهرک صنعتی سپهر نظرآباد، فروش کارخانه در کرج، خرید کارخانه در کرج، خرید و فروش کارخانه در اشتهارد، خرید و فروش کارخانه در نظرآباد، خرید و فروش املاک صنعتی در استان البرز و تهران و شهرک‌های صنعتی هشتگرد و... می باشد.


املاک صنعتی آشیان گستر

املاک صنعتی و کشاورزی آشیان گستر

خبرنامه ایمیلی

کانال تلگرام شهرک صنعتی نظرآباد

اینستاگرام آشیان گستر

کانال تلگرام شهرک صنعتی اشتهارد

موارد پر بازدید